•  
  •  

Könyvek

 

A Gyűrű kúra® programból könyv is született, amely minden idők egyik legnagyobb példányszámban kiadott magyar nyelvű párkapcsolati könyve.

 

Gyűrű-kúra: Boldog házasságra készülők kézikönyve
A Gyűrű-kúra minden fontos ismeretet tartalmaz, amit egy sikeres házasság működtetéséhez tudni kell. Kötelező olvasmány azoknak, akik házasságra készülnek, de azok is haszonnal forgathatják, akik már több éve együtt járják az élet útjait, sőt azok is, akiknek még nincs társuk, de ha lesz, szeretnének mindent jól csinálni. A könyv rövidített változatát 22.000 példányban adták át anyakönyvvezetők a házasságkötésre jelentkező pároknak, a bővített kiadás is már több ezer példányban fogyott el, ezzel a Gyűrű-kúra minden idők egyik legnagyobb példányszámban megjelent magyar nyelvű párkapcsolati könyve. A könyv 2014-es amerikai megjelenése óta már angol nyelvterületen is hódít.


 

Mihalec Gábor: Gyűrű-Kúra
A Hetednapi Adventista Egyház által biztosított pályázati pénzösszegből 2010-ben 22.500 példányban került kiadásra a “Gyűrű-kúra: Boldog házasságra készülők kézikönyve.” című 100 oldalas kiadvány. A könyvet több mint 200 város anyakönyvi hivatalában adták át ajándékként a házasságkötésre jelentkező pároknak. Emellett több egyházi közösség lelkipásztora is elkezdte a könyvet alkalmazni házassági felkészítési segédletként (adventisták, reformátusok, baptisták, római és görög katolikusok).


Gyűrű-kúra nemzetközi kiadásai (USA és LETTORSZÁG)


 
Dr. Mihalec Gábor további könyvei

Mihalec Gábor: Megcsalás nélkül
A megcsalásról már magyar nyelven is sok kitűnő könyv kapható, ám azok elsősorban a bekövetkezett esemény feldolgozásával, az abból való kilábalással foglalkoznak. Ez a kötet megelőzési céllal közelít a témához. Azoknak szól, akik készek tudatosan tenni azért, hogy jól működő kapcsolatukba hosszú távon se léphessen be külső szereplő, valamint azoknak, akiknek még nincs párjuk, de ha lesz, hűségben szeretnének élni vele. Meggyőződésem (és ezt a kutatások is alátámasztják), hogy a kölcsönös hűségre és elégedettségre épülő kapcsolat nem a szerencsének köszönhető, hanem olyasmi, amiért mi magunk tehetünk. Hogy pontosan mit, azt mutatom be ebben a könyvben. A terület legkiválóbb kutatóinak eredményeit és saját terápiás tapasztalataimat felhasználva tekintem át, hogyan védhetjük kapcsolatunk határait, építhetjük fel és óvhatjuk meg a bizalom légkörét, miként dolgozhatjuk fel azokat a múltbeli sérüléseket, amelyek távolságot teremtenek közöttünk, és alkalmat adhatnak arra, hogy közénk álljon egy harmadik. Bőségesen foglalkozom a szex és a kommunikáció szerepével a megcsalásban és a megcsalás megelőzésében is. Igyekszem minél több eszközt adni az olvasó kezébe, hogy ami jó, az még jobb legyen, s hosszú távon is az maradhasson.

 

 

Mihalec Gábor: Ketten együt magabiztosan
A népszerű Gyűrű-kúra című könyv családterapeuta szerzője ezúttal a magabiztos viselkedés elsajátításának eszköztárába vezeti be az olvasót, különös figyelmet szentelve a párkapcsolati kommunikációs helyzeteknek. A szakember óriási elméleti anyagból merít, ám nem elégszik meg ennyivel: az egyes fejezetek végén feladatok sora segít átültetni az olvasottakat a gyakorlatba, hogy minél rutinosabban, eredményesebben kezelhessük a mindennapokban felmerülő konfliktusokat.

 

 

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke


alt

„Nagy örömmel üdvözlöm ezt a hiánypótló kézikönyvet. Azt tanítja, hogyan vigyázzanak párkapcsolatukra, valamint okosít, tudatosít olyan dolgokban is, amelyekre spontán nem is gondolnánk, csak akkor, amikor már konfliktusként feszíti a kapcsolatot. Különösen magával ragadó az ajánlások pozitív pszichológiai szemlélete”

Zsuzsa

"Ami nagyon megfogott a programban, hogy Gábor nem árul zsákbamacskát. Nem állítja, hogy a párkapcsolat egyszerű, és kimondja a megnyugtató tényt: még a legjobb házasságban is vannak problémák."

Laura és Csaba

"Mentőövként kapaszkodtunk a Gyűrű-kúra párkapcsolati tréning lehetőségbe. Házasságunk válságba került, így olyan nyitottsággal jöttünk, mint akiknek ez az egyetlen lehetősége segítséget kapni és élni is vele."

Gabriella és Péter

"Megtudtam a párommal kapcsolatos 'miértekre' a választ, és ez egy örökkévalóságra megváltoztatott mindent. Sőt önmagammal kapcsolatban is megdöbbentő felismeréseim voltak."

Osztián Gyula és Alinka

"Használható, értékes és máshol nem fellelhető tudást kaptunk. A gyakorlatok, a filmek nagyon jól megbontják a nagy mennyiségű anyagot. Csak ajánlani tudjuk bárkinek (és fogjuk is)!"

Gabi és Viktor

"Szeretnénk, hogy soha ne hagyjátok abba ezt a kúrát. Erőt adtatok arra, hogy együtt minden megoldható."

Ildi és Robi

"Fantasztikusan éreztük magunkat. Ez a hétvége abban segített, hogy a komfortzónánkból kimozdított minket és kénytelenek voltunk irányítottan egymással foglalkozni. Ez a kötelező szervíz mindenkinek kellene, aki kapcsolatban él."

Linda és Matyi

"Köszönjük, hogy újra itt lehettünk – immár + 2 fővel. Ismétlőkként is sok mindenre fölkaptuk a fejünket."

Gabi és Laci

"A Ketten Együtt Nap után a hétvégi Gyűrű-kúra igazi csemege volt. Igazság szerint miattad, Gábor és a rengeteg felsorolt példa miatt, amelyet családi életedből vettél, és leginkább ezzel mutatva utat számunkra."

Bea és Peti

"Tiszta szívből köszönjük ezt a csodálatos hétvégét! Az előadások fantasztikusak voltak, rengeteget tanultunk belőlük."